Skip to content

Posts from the ‘Jacob på filippinsk erhvervseventyr’ Category

Haderslev-dreng skal gøre filippinsk virksomhed til succes

EVENTYR: Privatchauffør, husholderske og barnepige bliver en del af en ny hverdag for sønderjyske Jacob Schiøtt Rasmussen. Til marts forlader han det sikre kontorjob for at blive marketingchef på Filippinerne. Forventningen er stor: Han skal forvandle svigerfamiliens virksomhed til én af landets større erhvervs succeser.

Af Berit Vinther Bredahl

Det er fredag først på eftermiddagen. Travlheden, bilosen og kaosset er lammende. Privatchaufføren forsøger med hårnålesving at bane vejen frem til destinationen på den bumlende vej. I sneglefart nærmer vi os virksomheden en times kørsel nord fra Manila. Fattigdommen er markant på ethvert gadehjørne med forhutlede gadebørn, huse i blik og magre, gøende hunde. Det er et anderledes liv, som venter sønderjyden fra Haderslev.

Snart kan Jacob Schiøtt Rasmussens bytte skrivebordet i indre København ud med en chefstilling i Filippinernes hovedstad. Jacob mødte sin filippinske kone for 5 år siden, da han var på studiebesøg i svigerforældrenes virksomhed. Sammen har de en søn på 4 år. Foto: Berit Vinther Bredahl.

Det nye liv

– Jeg vil gerne vise familie, venner og omverden, at jeg sætter handling bag mine ord, og ikke som de fleste mennesker nøjes med at tale om det, man drømmer om at gøre. Hvis vi får succes med virksomheden derude, så kan vi nå langt over det at være generelt tilfredse herhjemme i Danmark, siger han.

Virksomheden i Østasiens storby hedder Proest Phils. Inc., har 65 ansatte og producerer sikkerhedssko til arbejdere indenfor den filippinske mineindustri, konstruktions- og shippingbranche.

En stor opgave ligger forude i jobbet som den nye marketingchef. Men entusiasmen er stor.

– Jeg skal være med til at få virksomheden tilbage til den markedsposition, de engang har haft i Filippinerne. Jeg vil blandt andet prøve at involvere de ansatte mere i beslutningsprocesser. Jeg tror på, det er vigtigt at alle, også dem på ”gulvet”, føler sig som en del af organisationen, udtrykker Jacob Schiøtt Rasmussen.

Det er ikke blot arbejdsmæssig succes, som Jacob Schiøtt Rasmussen forventer at få. Der vil blive råd til privatchauffør, barnepige og husholderske allerede fra ankomst, som vil hjælpe i hverdagen.

Svigermors tårnhøje forventninger

Svigermoderen Thelma Esteban ser frem til, at svigersønnen skal bidrage til at få virksomheden tilbage på rette kurs. Virksomheden har før været blandt de mest succesrige på Filippinerne, men forkerte investeringer har gjort, at virksomheden har haft tilbagegang.

Virksomheden får leveret læder og såle af andre filippinske producenter. Den største konkurrent er kinesiske virksomheder, som laver tilsvarende sko til en lavere pris. Foto: Berit Vinther Bredahl.

Thelma Esteban mener, at svigersønnen Jacob er den rette mand til opgaven som marketingchef for den filippinske fabrik for sikkerhedssko.

– Han har det drive og den tankegang, som der skal til. Og så er det en stor fordel for ham, at han er europæer. For Filippinerne bliver han anset som værende mere troværdig, velhavende og højtuddannet, konstaterer svigermoderen.

Ifølge svigermoderen gør det, at nye kunder vil finde det tillokkende at købe virksomhedens produkter. På sigt er det meningen, at det ikke kun er i Filippinerne der skal sælges sikkerhedssko, men fokus vil også være på salg til kunder i udlandet.

Mens vi sidder og taler sammen og har fortæret den sidste mangokage, er Thelma Estebans to sønner og yngste datter kommet til. Alle glæder sig til, at det nye familiemedlem snart flytter til Filippinerne.

– Jacob er en del af familien nu, erklærer den ældste søn højlydt på perfekt klingende engelsk.

 

Fakta

Jacob er 33 år gammel, og er døbt i Gammel Haderslev Kirke. Han startede sine skoleår på Deutscher Kindergarten Haderslev, og blev matematisk student fra Haderslev Katedralskole i år 2000.  Herefter arbejdede han et år i SAF i Haderslev, og flyttede derefter til Århus for at læse erhvervsøkonomi på universitetet.

Artikel bragt i Jydske Vestkysten mandag d. 5 marts 2012.

 

28 apr 2012